terima kaseh awak,awak dan awak!

08 January 2011

sanggul KLCC?

cantik ke kalau ada sanggul tinggi?
cun ke kalau sanggul besar terpacak atas kepala?
best ke kalau rasa 'besar kepala'?

pelik la girlssss sekarang..
nasib baik la penulis ni jenis tak berkenan sanggul besar ni..
(rambut pun panjang siket dari rambut sufi je, macam mana nak buat sanggul kan?)
tapi memang tak berkenan la kalau fesyen camni..

idea untuk tulis post pasal sanggul tinggi melayut ni datang bila ternampak kat facebook (my favorite book u know) ada orang jual sanggul palsu..

ingat kan girlsss yang bersanggul tinggi ni sumbat apa la dalam tudung sampai jadi tinggi macam alien. ada jual sanggul palsu rupanya. ketinggalan zaman betul baru tau pasal sanggul palsu. well, tak malu pun kalau tak tahu pasal ni. baik ambik tau pasal harga minyak yang semakin mahal. bertuah betul hidup kat malaysia. "rakyat diutamakan" sampai terpaksa naikkan harga minyak. minyak naik ke naik minyak ke yang pasti sanggul tinggi ni tetap isu utama.


hadith riwayat Ahmad, jil.2, ms. 223.

akan muncul dalam kalangan umatku di akhir zaman, kaum lelaki yang menunggang sambil duduk di atas pelana, lalu mereka turun di depan pintu-pintu masjid. Wanita-wanita mereka( isteri mereka atau anak perempuan), berpakaian tetapi seperti bertelanjang ( nipis&ketat). Di atas kepala mereka pula(wanita) terdapat bonggolan (sanggul atau tocang) seperti bonggol unta yang lemah gemalai. Oleh itu laknatlah mereka semua. Sesungguhnya mereka adalah wanita-wanita yang terlaknat” -

besar sungguh. tak berat ke?


macam lebih kurang je dua2 gambar ni. cuma sorang tumpul sorang lagi tajam.


adakah model dalam gambar kat atas jugak mempunyai sanggul yang tinggi sampai tak muat pakai helmet?

0 hot gossip(s):

Post a Comment

kutuk jom!